Celup biskut marie dalam susu ni sekejap, dalam 3 saat je.. pastu angkat dan susun dalam bekas yang sesuai.

Susun sampai penuh ... yang lubang-lubang tu tutup dengan biskut marie yang telah dipatah-patahkan tau!

Tuangkan cheese tadi ke atas biskut-biskut ni.. dan ratakan sebab cheese tu agak pekat, so ratakan guna sudu ya!

Ratakan sampai penuh, tapi jangan tebal sangat. (saya buat comot sket..hehehe..)
 Taburkan nestum kat atas cheese tu macam ni! (kenapa lah saya buat comot sangat nih?)

Ulang balik step pertama iaitu celup biskut dalam susu dan susun atas cheese ni balik. Ulang sampai beberapa layer yang dikehendaki :) Jangan lupa tabur nestum tau setiap kali lepas letak cheese.

Saya buat 3 layer je. Ni lah rupa cheesekut yang dah siap. lepas ni masukkan dalam peti ais selama 6 jam atau lebih.. semalaman pon ok!

Taraa!! dah siap dipotong! sedap dimakan sejuk-sejuk.. ada rasa susu strawberry sikit, memang sedaap!!
So, kepada sesiapa yang nak try tu jangan malu-malu.. trylah! memang sedap!! anda bole tukar susu tu dengan perisa lain seperti nescafe, milo, chocolate or whateva!
saya punya cheese ni lain sikit sebab mama punye resepi, so cheese dia x cair meleleh-leleh, a lil bit sticky but still delicioso!!
So, that all about cheesekut strawberry!
ikhlas drpd:
Aku Doktor Ummah ^_^
|
No comments:
Post a Comment